HTML

Survive Developement

Itt olvashatod a Survive! nevű játék fejlesztésének állapotát, lépéseit. És mi is lesz a játék? Egy zombis-túlélős játék, ahol elsősorban a csapatmunkára építkezve kell megpróbálni életben maradni egy kihalt városban. A terep teljesen a tietek, nincsenek szabályok: éljetek túl, ahogy tudtok!


Küldj e-mailt nekünk:
gilgamesco@gmail.com

Sikolyok

Ettől tépjük a hajunkat:

Friss topikok

  • Sir Butcher: A gyors mozgású ütközés-érzékelés majd a lövésnél lesz topic :D A második esetben teljesen igaza... (2012.04.05. 16:38) Ütközésérzékelés
  • _fpeti_: Halad ez. (2012.04.04. 22:01) Gravitáció
  • Sir Butcher: Az sem rossz, az tény :D Szerencsére egyelőre annyi különbözőt kell csinálnom, hogy esélyem sincs ... (2012.02.20. 21:48) Scenery - Még több látvány
  • Sir Butcher: Na, ideírom: obj-nél megoldottam a csontokat. Melléktermékként összejöttek, extra számítás nélkül ... (2011.12.02. 11:48) Model Animálás - a probléma, és a (vélt) megoldás
  • Burwor: "A tesztvárosban sétálgatva belefutsz egy házba, aminek hiányzik egy fala. Mit csinálsz?" Zárva a... (2011.11.10. 15:00) Sziduri - a grafmotor bemutatkozik

Elővásárlás - adományozás

2012.05.13. 23:48 :: Sir Butcher

Sziasztok!

Immáron lehetőségetek nyílt arra, hogy előre megvegyétek a játékot! Az indiegogo.com oldalon elindítottuk a kampányunkat azok részére, akik szeretnék támogatni a projectet, illetve szeretnének esetleg extra, később nem megszerezhető jutalmakat kapni.

Vásárolni, adományozni erre a linkre kattintva tudtok!.

Aki szeretne segíteni, illetve szeretné máris magáénak tudni a játék egy (vagy több) példányát, az a fenti linken megteheti, illetve, több jutalom egyikét is begyűjtheti.

További információ a játékról, illetve az indiegogo-n található szöveg magyar fordítása a "Tovább" gombbra kattintás után olvasható.

 

Rövid összefoglalás:

A Survive egy FPS/RPG hibrid, ahol a fő cél meglehetősen egyszerű: a túlélés. Elsősorban csapatmunkára épülő játékmenet, ahogy élelmet, felszerelést kell gyűjtenetek, biztonságos menedéket találni, elbarikádozni és fegyvereket készíteni. A játék maga egy véletlen-generált városban játszódik, ahol nyüzsögnek a zombik.

A legfontosabb feladat a csapatmunka – senkinek sincs esélye egyedül túlélni. Folyamatosan figyelnetek kell egymásra, ahogy haladtok előre a városban, élelem, innivaló, építkezési és egyéb nyersanyagok után kutatva.

Jellemzők:

  • Véletlen-generált város, békés falutól a zsúfolt lakóövezetekig
  • Teljesen szabadon bejárható város – nincs a játékban teljesen lezárt épület. Az egész sziget a tietek.
  • Csapatjátékra épülő játékmenet.
  • Lehetőség fegyverek, eszközök készítésére
  • Történetbe szerveren illeszkedő tanuló-pálya
  • Valósághű „terhelés” – a hátizsákod egyáltalán nem feneketlen, és bizony van, amit csak ketten (vagy többen) bírtok el!
  • Nem tetszenek a bútorok a házatokban? Cseréljétek le őket! Minden egyes bútor/berendezési tárgy szabadon mozgatható.
  • Hard-core mód játékosoknak, akiknek semmisem elég nehéz. Több infó lejebb erről az opcióról.
  • Új, újratervezett egészség-rendszer. Felejtsd el az életerő-csíkot. Itt, éppen mint a valóságban, a karaktered a fájdalmat érzi. Személyiségétől függ, mennyit visel el, és kihatással lesz minden mozdulatodra. Eltörted a lábadat? Remélem, segítenek a barátaid. Ha haza tudnak vinni, és van a környéken valaki, aki tud mit kezdeni egy csont-töréssel. Akkor még talán életbe maradhatsz pár napig…
  • Egyedileg módosítható nehézségi szintek – nem tetszenek az előre beállított szinteket? Hozd létre a sajátodat. Válassz az elérhető opciókból, és szabd testre a játékodat, ahogy csak szeretnéd.

 

Mit szeretnék mi & És mit kapsz te?

A közreműködők számára, akik megvették a kulcsot, regisztrálhatnak, ahogy a játék elkészül. A korai kulcsokkal, megkapod az esélyt, hogy bárki más előtt kipróbálhasd a játékot.


Hova kerül a pénzed?

  • Szeretnénk regisztrálni a saját domain nevünket, és adatbázis szervert bérelni a játék számára.
  • El szeretnék indítani a saját játékstúdiónkat, a „GilGames’-t. A legtöbb pénz ide fog kerülni, a hivatalos dolgok kifizetésére.
  • És végezetül szeretnénk konzolra is átalakítani a játékot – de ehhez is pénz kell. Meg kell vásárolnunk a licenszeket, és fejlesztői eszközöket.

 

A project jelenlegi állapota:

Ahogy láthatjátok, már régóta dolgozunk rajta – egészen pontosan tavaly augusztus óta. A játék motor, Sziduri (a Gilgames eposzból, egy istennő volt) körübelül 80%-ban elkészült már – de még mindig hiányoznak belőle a különböző szűrők, post-processing effektek és egyéb technikák, amivel igazán láványossá tehetnénk az eredményt. Ezek el fognak készüli az elkövetkező hónapok folyamán.

A városgenerátor is szépen halad – már képes valósághű utcahálózatokat kiadni, illetve kertes-házakat generálni. Azonban még mindig rengeteg munka van vele – egyelőre nem veszi figyelembe a magasságot, erősen optimalizálni kell…

A mostani főproject a mesterséges intelligencia. A „mi” zombijaink egy kicsivel különbözni fognak azoktól, amit megszokhattatok. Három fő faktorra fognak reagálni.

  1. Hang – hallani fognak téged. Minden halk lépés, minden bevágott ajtó és minden elejtett tárgy nem várt figyelmet kelthet.
  1. Fény – ugyan az erős napfény nem szeretik a zombik, de vigyázz: a zseblámpád halovány fénye vonzhat pár nem várt látogatót.
  1. Szag – szeretik a vér, szemét és bomló holttestek szagát. Szóval, ne építs hullahegyeket az ajtó előtt. S ne felejtsd el: egy kis kajáért bármire kaphatóak. Tipp: szeretik az agyat. (legfőképpen a tiedet. Wehehehe).

Az MI ezen részei már nagyrészt készen állnak. A mostani feladat az, hogy kiegyensúlyozzuk, és a lehetőségekhez képest a leginkább valósághűvé tegyük.

A hardcore mód:

Ki szeretnél próbálni, milyen lenne túlélni egy valódi apokalipszist? Lehetőséged nyílik rá… Pár példa: a játék beépített VOIP rendszerét használva a zombik valóban hallani fogják a hangodat! Szeretnél elmondani valamit a barátodnak a szomszéd szobában? Mielőtt ordítani kezdenél, gondolkodj – ki más fogja még hallani? Minden mozdulatod, minden elsuttogott szóra reagálni fognak. Erősek, bár lassúak. Amíg körbe nem vesznek. Minden irányból. És nem lesz minden lakásban gépfegyver, teli tárral… Akartál valaha egy fadarabbal zombik ellen küzdeni? Itt az esélyed.

Ebben a módban megpróbáljuk a nehézséget annyira a realizmus közelébe lökni, amennyire csak tudjuk. A tiszta, nyers hardcore módba bele fogsz halni. Persze, jó csapatmunkával, és tapasztalt barátokkal mindig van esélyed túlélni. De együtt kell dolgoznotok ezért, mint ahogy egy valódi katasztrófa helyzetben lennétek.

Hogyan tudnál még minket segíteni?

Hogyha nincs pénzed támogatni minket, még mindig számtalan lehetőség van előtted, hogy segítsd a projectet. Mesélj mindenkinek róla, küld el a linket barátaidnak! Dolgozzatok ki stratégiákat, képzeljétek el, ti mit tennétek egy ilyen helyzetben? Minél többen tudnak róla, annál nagyobb segítséget nyújtasz nekünk.

És van még egy másik lehetőség: ötletek! Mindig nyitottak vagyunk új ötletekre a játékhoz. Ha úgy gondolod, van egy egészen zseniális ötleted, ne tartsd vissza, írj emailt. Lehetőségeinkhez képest megpróbálunk majd a leggyorsabban válaszolni… És, ki tudja? Lehet, hogy a következő frissítésben a saját ötleted lesz már benne!

Minden egyes apróság segít elérni a célünkat, hogy létrehozzuk ezt az álmot. És csak te tudsz nekünk ebben segíteni!

 

További információ a megvehető jutalmakhoz:

Szobor:

A modellezőnknek szüksége lesz legalább két fotóra rólad (olyan pózban, ahogy csak szeretnél megjelenni – de kérünk, hogy a durva, obszcén pózokat hanyagoljátok). Egy fotó előlről, egy oldalról, esetleg egy hátulról, ha ott is fontos „információ” van. A végső szobrot elküldjük majd neked, és eldöntheted, tetszik-e, vagy sem.


Utcanév tábla:

Nyitottak vagyunk minden megoldásra, nyugodtan írd meg, milyen stílusú táblát szeretnél. Ha nem választasz, a végleges döntés akkor is a te kezedben lesz, a tervet, és a rajzot a játékba rakás előtt mindenképpen elküldjük neked.
 

Játékkulcs:

Türelmeteket kérjük, amíg sikerül beüzemelni az ideiglenes adatbázis szerverünket – ezután mindenki megkapja az emailt benne a kóddal és linkkel, amivel tud regisztrálni. Ezután szabadon fel tudjátok használni a kódot/kódokat, és oda tudjátok adni a barátaitoknak.

Szólj hozzá!

Címkék: támogatás survive indiegogo

A bejegyzés trackback címe:

https://survivedev.blog.hu/api/trackback/id/tr784506939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása